El jutge decreta presó provisional per al detingut per la violació d'Igualada

Se li imputen els delictes d’agressió sexual i assassinat en grau de temptativa

Imatge d'arxiu d'una furgona dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'una furgona dels Mossos d'Esquadra / Europa Press

El jutge que ha pres declaració aquesta vesprada al detingut per la brutal violació d'una menor a Igualada (Barcelona) el passat 1 de novembre ha decretat la seua presó sense fiança després d'imputar-li els delictes d'agressió sexual i assassinat en grau de temptativa.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat número 4 d'Igualada ha pres aquesta decisió després de la declaració del jove detingut, que només ha contestat a les preguntes del seu lletrat. 

El jove va ser arrestat dijous com a presumpte autor de l'agressió a la menor i ha sigut traslladat aquest dissabte per a comparéixer davant el jutge instructor de la causa —que segueix sota secret sumarial­—, que finalment ha decidit presó provisional comunicada i sense fiança.

Fonts policials han explicat que el detingut, que té dos antecedents per delictes sexuals, ha sigut portat als jutjats d'Igualada en un vehicle dels Mossos, després de passar el dia d'ahir en comissaria per al seu interrogatori i la pràctica de les diligències relacionades amb l'agressió.

El jove, de vint anys i sense cap relació prèvia amb la víctima, vivia des de pocs mesos abans del succés al centre d'Igualada, després que la seua mare el tirara de casa després de denunciar-lo per abusar sexualment d'una familiar menor d'edat.

La detenció del presumpte agressor va ser fruit de diversos mesos de complexes investigacions en les quals la policia a penes comptava amb indicis incriminatoris, ja que la víctima, que va quedar inconscient després de l'atac, no recordava res del succeït.

Després d'estar de festa amb unes amigues en la discoteca Epic d'Igualada, l'1 de novembre passat, nit de Halloween, la xica es va dirigir sola i a peu cap a l'estació de tren per a anar a la seua casa, a Vilanova i la Geltrú (Barcelona), quan va ser atacada, violada brutalment i abandonada inconscient al polígon les Comes de la localitat, on la va trobar un camioner.

La xica va romandre quasi dos mesos hospitalitzada després de patir un greu traumatisme cranioencefàlic, amb pèrdua d'audició en una oïda, i diversos esquinçaments interns que li han deixat importants seqüeles, lesions per les quals ha sigut intervinguda quirúrgicament en cinc ocasions.

També et pot interessar

stats