Un detingut per la violenta agressió sexual a una menor quan eixia d'una discoteca a Igualada

Els Mossos d'Esquadra han arrestat un home relacionat amb la violació després de cinc mesos d'investigacions 

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra / À Punt NTC

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Igualada (Barcelona) per la presumpta relació amb la brutal agressió sexual que va patir en aquesta mateixa població una menor de setze anys el passat 1 de novembre quan eixia d'una discoteca. L'arrest, sobre el qual ha informat la policia autonòmica catalana aquest dijous en un missatge a través de Twitter, arriba després de més de cinc mesos d'investigacions. Un portaveu dels Mossos ha precisat a Efe que ha tingut lloc aquesta mateixa matinada, encara que ha eludit donar-hi més detalls en estar el cas sota secret de sumari.

La Unitat Central d'Agressions Sexuals de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) s'ha encarregat de la cerca de l'agressor de la xica, que ha patit seqüeles importants derivades de la violació. Va estar més d'un mes hospitalitzada a conseqüència d'un traumatisme cranioencefàlic greu, amb pèrdua d'audició en una oïda i diversos esquinçaments interns.

La investigació per a trobar el presumpte responsable ha sigut llarga i complexa, perquè a penes hi havia pistes sobre l'autor o els autors de la violació, que es va produir de matinada al polígon Les Comes d'Igualada poc després que la menor eixira de la discoteca Epic, on havia acudit amb unes amigues. En la investigació, els agents van analitzar les càmeres de seguretat de la zona per a intentar identificar una persona que, segons les amigues de la jove, la va acompanyar a l'eixida del local.

Després de l'agressió sexual, la menor va quedar inconscient i nua en un carrer del polígon, on més tard la va trobar un camioner que va arribar a creure que estava morta. La menor patia un fort traumatisme cranioencefàlic i la van ingressar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on la intervingueren quirúrgicament. No li donaren l'alta fins a més d'un mes després. Encara ara, no obstant això, continua patint seqüeles importants derivades de la violació i porta acumulades des d'aleshores cinc operacions, l'última el mes de març passat al mateix centre sanitari. 

Aquesta violenta agressió sexual va provocar una gran commoció a Igualada, on es van convocar manifestacions de protesta, i en general a tot Catalunya, on també van haver-hi concentracions en senyal de repulsa. La mare de la menor va arribar a escriure una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant-li la implantació de "lleis dures" per a frenar aquest tipus de "salvatjades" i per a protegir les xiquetes, adolescents i dones.

També et pot interessar

stats