L’enginyer de l’Ajuntament de Cullera presta declaració per l’accident del Medusa

El treballador municipal era la persona encarregada de supervisar el recinte i determinar que complia els requisits establits

Imatge d'arxiu del Festival Medusa
Imatge d'arxiu del Medusa Festival / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de febrer 2023 - 19:07 Actualitzat: 13 de febrer 2023 - 06:30

L’enginyer de l’Ajuntament de Cullera (Ribera Baixa) declararà aquest dilluns al jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca per l’accident del Medusa Sunbeach Festival de l’estiu passat, en què un jove va morir i vora quaranta van resultar ferits. El treballador municipal era la persona encarregada de supervisar el recinte i determinar que complia els requisits establits. 

L'Ajuntament de Cullera ha recalcat que al treballador no se li imputa cap delicte, per la qual cosa sostenen que alguna de les parts deu haver demanat la declaració. En tot cas, s'han mostrat "convençuts" que el tràmit municipal és "impecable" i han expressat la seua "plena confiança" en el treball dels tècnics. El consistori ha subratllat que col·laborarà amb la justícia i amb la investigació del que va passar i esperarà que finalment s'aclarisca el que ha ocorregut.

El tècnic és un dels investigats, juntament amb el representant legal de l'empresa organitzadora del Medusa; els responsables de les dues empreses implicades en la dotació i muntatge de les estructures del festival; l'arquitecte responsable del projecte tècnic i un responsable de l'empresa externa contractada per l'Ajuntament de Cullera per a la supervisió de la infraestructura. 

El succés es va produir en el moment que un esclafit tèrmic va impactar sobre el terreny en el qual se celebrava l'esdeveniment i va generar vents de fins a 100 quilòmetres per hora, a més d'un ascens de les temperatures de fins a 10 graus i un descens de la humitat. Això va provocar el despreniment d'algunes estructures de l'escenari i accessos al recinte, que van causar la mort del jove i les ferides a la resta.

A conseqüència dels fets, un jove de 22 anys va morir i 40 persones van ser assistides, huit d'elles pel CICU en el lloc i 32 traslladades a hospitals, bé en ambulància o en transports privats. D'elles, cinc van quedar hospitalitzades per presentar fractures. La de més gravetat va ser una jove de 19 anys que tenia una fractura en la columna vertebral.

L'informe tècnic encarregat va concloure que hi va haver errades en l'ancoratge de les estructures auxiliars del Medusa Festival i que hi va haver una part del recinte "sense supervisió dels tècnics responsables". La direcció del festival en el seu moment ho va criticar per incorrecte.

També et pot interessar

stats