El jutge admet la querella contra Rubiales per agressió sexual i coaccions a Jenni Hermoso

El magistrat ha dictat un acte en el qual incoa diligències prèvies i dona trasllat de la querella al ja expresident de la RFEF perquè puga exercir el seu dret de defensa

Luis Rubiales, en una foto d'arxiu
Luis Rubiales, en una foto d'arxiu / Eidan Rubio

El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha admés a tràmit la querella de la Fiscalia contra el ja expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, pels delictes d'agressió sexual i coaccions en relació amb el bes que va fer a la jugadora de la selecció espanyola Jenni Hermoso després de la final del Mundial a Sidney.

El magistrat ha dictat un acte aquest dilluns en el qual incoa diligències prèvies i dona trasllat de la querella a Rubiales perquè tinga "ple coneixement dels fets imputats" i puga exercir el seu dret de defensa.

Entre les primeres diligències, el jutge demana recaptar d'RTVE els vídeos que tinguen en els seus arxius, des de tots els angles, del moment en el qual el querellat besa la denunciant, així com els minuts immediatament anteriors i posteriors al fet de la celebració del triomf de la selecció de futbol femení.

A més, requerix al periòdic El País el vídeo de la celebració en el vestuari que té penjat en el seu web i al diari AS, els del moment del bes i tots aquells relacionats amb els fets. Per la seua banda, al diari La Vanguardia l'instructor sol·licita el vídeo de la celebració en l'autobús de la selecció espanyola de futbol femení.

La Fiscalia es va querellar contra Rubiales després que Jenni Hermoso formalitzara la denúncia contra ell en una compareixença en la qual va ratificar que el bes no va ser consentit i on va relatar que tant ella com el seu entorn van patir pressions perquè el justificara públicament. El ministeri públic creu que els fets podrien constituir un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions.

Rubiales va presentar el diumenge a la nit la seua dimissió a la RFEF després de més de cinc anys al capdavant de la institució i vint-i-un dies després d'aquell episodi que va provocar un renou mundial que va portar a la FIFA a inhabilitar-lo cautelarment durant noranta dies.

També et pot interessar

stats