Dimissió de Rubiales: i ara què?

La comissió gestora ha de convocar eleccions al més prompte possible

Rubiales dimiteix: i ara què?

La carta de dimissió de Luis Rubiales com a president de la Federació Espanyola de Futbol deixava clar que estava aïllat i que renunciava al càrrec, segons ell, pel bé de la institució i del futbol. També esmentava, sense citar-los, els poders fàctics que l'han fet fora.

La dimissió activa ara el mecanisme previst en els estatuts de la Federació. La junta directiva es constitueix en la comissió gestora, que ha de convocar eleccions a la presidència al més prompte possible i pel temps que li quedava de mandat a Rubiales, fins a setembre del 2024. A partir d'eixa data, hi hauria de nou eleccions.

Per a evitar dos processos electorals en només un any, el Consell Superior d'Esports podria autoritzar la comissió gestora per a aguantar fins al gener i convocar eleccions abans dels Jocs Olímpics de París, al juliol de l'any que ve. Però, de moment, el Consell no contempla aquesta possibilitat.

El president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francos, ha anunciat canvis en la llei de l'esport que afectarien la Federació de Futbol.

El que és una incògnita a hores d'ara és què passarà amb les campiones del món, que han renunciat a ser convocades amb la selecció. Divendres es farà pública la llista per als dos primers partits de la Nations League. Serà suficient la dimissió de Rubiales perquè canvien d'opinió?

També et pot interessar

stats