Juny acaba amb les pitjors xifres de violència masclista de 2021

Durant l’últim mes, huit dones han sigut assassinades, una xifra que no es registrava des de l’agost passat

El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de la violència de gènere
El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de la violència de gènere / À Punt NTC

L’onada d’assassinats masclistes que va començar al maig amb la fi de l’estat d’alarma ha fet del mes de juny el de major nombre de dones assassinades per les seues parelles o exparelles del 2021. Concretament en son huit, després que la delegació del govern espanyol contra la violència de gènere haja confirmat que l’assassinat d’una dona de 35 anys a Osca és un cas de violència masclista. 

Així, entre el mes de maig i el de juny, han sigut assassinades 15 dones, el doble de les 7 que ho foren durant els primers quatre mesos de l’any. En total, i segons les xifres oficials del Ministeri de Sanitat, 23 dones i 4 criatures han mort enguany a causa de la violència masclista.  

No es registrava un nombre tan alt d’assassinats per violència de gènere en un sol mes des de l’agost passat, el mes amb més assassinats masclistes del 2020, coincidint amb el període amb menys restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia. 

Dones víctimes mortals de violència de gènere per mesos durant 2020 i 2021

Les veus expertes coincideixen que aquest augment dels assassinats masclistes es deu a la relaxació de les mesures sanitàries i la sensació de menor control sobre les dones per part dels maltractadors que ha portat aquesta relaxació. I, malauradament, les previsions del Ministeri d’Igualtat són que hi haurà un repunt d’assassinats durant l’estiu.

També et pot interessar

stats