Jorge Ignacio Palma nega totes les acusacions

L'acusat de la mort de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela decideix respondre només a les preguntes del tribunal popular i la seua defensa

Jorge Ignacio Palma, en l'inici de la seua declaració judicial
Jorge Ignacio Palma, en l'inici de la seua declaració judicial / À Punt NTC

Jorge Ignacio Palma, l'acusat de posar fi a la vida de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas ha començat a declarar aquest dimecres per les tres morts i set presumptes intents d'homicidi més. L'acusat contesta a les preguntes del jurat popular i la seua advocada, però s'ha acollit al dret a no respondre a les de les acusacions i la Fiscalia.

El tribunal podrà escoltar l'acusat per segona vegada, el següent dimecres, si Jorge Ignacio Palma exerceix el dret d'última paraula, després que les parts hagen presentat els seus escrits de conclusió. Segons el calendari, el jurat començarà a deliberar a partir del migdia del dilluns 18 de juliol, que haurà de concretar-se en veredicte en un màxim de huit dies. 

Un tribunal popular de set dones i dos homes és l'encarregat de determinar la responsabilitat de Palma. El testimoni que les supervivents de les presumptes pràctiques sexuals de Palma han exposat en les tres setmanes que porta el juí apunta a un patró comú: l'ús d'alguna substància en la beguda per a adormir-les i així poder introduir-los droga als genitals. També la mare de Marta Calvo, la jove desapareguda a Manuel (Ribera Alta) el 7 de novembre del 2020.

El cas de Marta Calvo, l'últim crim atribuït a Palma, va ser el detonant de la investigació contra ell. La denúncia va permetre connectar peces, associant dos presumptes homicidis més, i va tindre un efecte crida per a la resta de víctimes. L'acusat està en presó provisional des de finals del 2019, quan va confessar haver esquarterat el cos de Marta Calvo.

Per contra, Pilar Jacome, la mare de Jorge Ignacio Palma, va renunciar a declarar en el judici. Jacome estava citada com a testimoni, que, a diferència dels acusats, estan obligats a dir la veritat sota amenaça de pena de presó. La relació de consanguinitat amb el sospitós la protegeix d'haver de declarar en contra d'ell. Els responsables de la investigació ja han declarat en el judici que pensen que la mare sap més del que els ha declarat i que estimen que va estar en contacte amb l'acusat d'alguna manera els 21 dies en què va estar en crida i cerca.

També et pot interessar

stats