El juí a Camps es reprén després de dos mesos d'aturada amb la declaració de l'inspector del cas Gürtel

Manuel Morocho, en l’últim juí de la trama, va acreditar l'ús de comissions per a les campanyes del PP en Boadilla del Monte

Camps respon les preguntes de la fiscal durant la declaració com acusat
Camps respon les preguntes de la fiscal durant la declaració com acusat / À Punt NTC

El juí a l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, es reprén aquest dimarts amb la declaració de dos testimonis i un perit. Així està recollit en el calendari de sessions d'aquesta vista oral, en el qual consta la citació de l'exinspector cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que va dirigir la investigació, Manuel Morocho, prevista entre dimecres i dijous al costat de dos policies més. 

Cal destacar que en l'últim juí relacionat amb Gürtel, en concret el que es va centrar en els negocis de la trama a Boadilla del Monte, Morocho va acreditar l'ús de comissions per a les campanyes del Partit Popular en el municipi madrileny. A preguntes de la fiscal, va detallar que l'estructura liderada per Francisco Correa s'encarregava no només de realitzar preparatius per als esdeveniments, sinó també del "finançament" d'aquests. 

En la seua declaració, en la qual va ratificar els informes que va elaborar al llarg de més de deu anys d'investigació, l’exinspector també va entrar al detall del funcionament de Gürtel, que s'encarregava de negociar "amb el poder adjudicador" com calia anar "configurant els plecs" perquè s'adequaren a les característiques de l'oferta enfront de la de tercers, prevalent d'aquesta manera aquelles que considerava com a empreses amigues.

Dos mesos d’aturada per l’estiu 

L'última sessió del juí a Camps es va celebrar el passat 18 de juliol, dia en què el president del tribunal, el magistrat José Antonio Mora, va emplaçar les defenses i acusacions a reprendre la vista oral a la tornada del període estival. En aquest juí, que va començar el mes de gener passat, l’excap del Consell s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009.

En la vista oral, Camps va responsabilitzar la direcció nacional del Partit Popular de la contractació amb Gürtel assegurant que es tractava d'un "partit centralitzat". Durant el juí, a més, ha protagonitzat alguns moments sonats, com l’enganxada que va tindre amb Francisco Correa en referència a la seua declaració. "Eres un fill de puta", li hauria etzibat Camps al líder de Gürtel a l'eixida d'una de les sessions. L'expresident valencià s'hauria molestat per la declaració de Correa, que ha reconegut els fets i ha aconseguit un acord amb Fiscalia.

També et pot interessar

stats