Joves de Xàbia i Paterna representen Europa en el concurs internacional Technovation Challenge

Les valencianes viatjaran a Silicon Valley per a presentar els projectes tecnològics centrats en ajudar dones maltractades i connectar joves i ancians.

Els projectes seleccionats com a ambaixadors del continent europeu són StopIt i Join Us
Els projectes seleccionats com a ambaixadors del continent europeu són StopIt i Join Us

Ajudar dones maltractades i connectar joves i ancians fent ús de la tecnologia. Són els projectes finalistes del concurs internacional Technovation Challenge, creats per les joves de Xàbia i Paterna seleccionades per a representar el continent europeu.

Les valencianes viatjaran el pròxim mes d'agost a Califòrnia amb un repte: crear una empresa emergent, coneguda com 'startup', per a resoldre un dels problemes que troben en el seu entorn. A més, amb el suport de mentors, empresaris i educadors, aprendran les habilitats necessàries per a convertir-se en empresàries i capdavanteres tecnològiques.

"Quan arriben a San Francisco com a representants de la Comunitat Valenciana, Espanya i Europa, tindran l'oportunitat de contactar amb companyies americanes per explicar-los les seues il·lusions i idees, a més de conéixer gent de tot el món i viure una experiència única", ha resumit Debra Westall, directora de l'American Space a València, una de les institucions promotores d'aquest concurs.

L'equip júnior, integrat per cinc joves de Paterna, presentarà, a Silicon Valley, Stoplt, una aplicació mòbil i un pla de negocis centrat en lluitar contra els abusos a les dones. L'aplicació consisteix en una sèrie de botons amb els quals donar l'alarma al número d'emergències 112, a més de contactar amb amics i familiars de la víctima i geolocalitzar el maltractador.

D'altra banda, Join Us es el finalista sènior que té l'objectiu de connectar joves i ancians. A través de Join Us, creat per tres xiques de Xàbia, els joves tenen l'oportunitat de viure en un altre país amb les despeses d'allotjament cobertes, a canvi de passar temps amb els seus amfitrions de major edat i ajudar-los en tasques domèstiques com ara la neteja i les compres.

Dos equips valencians, guanyadors d'Europa

"Han superat les millors expectatives que teníem", ha explicat Paco Mora, rector de la Universitat Politècnica de València i un dels mentors dels equips candidats. En paraules de Mora, "el més interessant ha sigut la part de conceptualització d'idees, disseny i aprenentatge d'eines de programació, ja que no cal tenir-ne coneixements previs".

Cada any, Technovation convida equips de xiques de tot el món a compartir problemes de les seues respectives comunitats i trobar-hi solucions amb eines tecnològiques, a més d'inspirar, connectar i potenciar joves emprenedores.

L'any passat, més de 19.000 xiquetes de 115 països de tot el món es van registrar per a participar en Technovation 2018, i el talent ambaixador del continent europeu, després d'haver superat les finals regional, estatal i europea, seran les dues creacions valencianes.

També et pot interessar

stats