Els joves es decanten per un model mixt amb presencialitat i sessions en línia per a estudis o treball
Un enquesta revela que la població d’entre 15 i 29 anys valora l’estalvi dels desplaçaments i la comoditat que suposa desenvolupar les seues activitats a casa
Combinar la presencialitat i la distancia. És la fórmula perfecta que desitgen bona part dels joves valencians, d’entre 15 i 29, per al futur, tant pel que fa a la formació, com al treball. L’experiència de la pandèmia, que els ha permés en molts casos experimentar la formació en línia els ha portat a decantar-se per un model mixt si pensen en les seues expectatives de futur, segons recull un estudi que han elaborat la Fundació Fad i la Generalitat Valenciana.
El 40% dels joves valencians enquestats per a conéixer els seus usos i preferències tecnològiques aposten per combinar la formació en línia amb la presencial a parts iguals, un 7,2% més que la mitjana de l'estat, que se situa en el 33,2%.
Ara bé, un 41,2% advoca per tindre sempre classes presencials, el que suposa estar per davall de la mitjana espanyola on quasi la meitat dels joves enquestats volen comptar sempre amb formació presencial.
Entre els avantatges que la joventut valenciana troba en les classes en línia, apunten al fet que s’estalvien desplaçaments innecessaris, com opina quasi el 50% dels enquestats, o que és més còmode, segons recull l’estudi que ha presentat aquest dijous la Fundació Fad, que fomenta el desenvolupament de la joventut a través de l’educació.
En el cas dels que ja s’han incorporat a l’àmbit laboral, l’opció de treball preferida per al futur també passa per jornades presencials i a distància. Així ho han manifestat el 45,6% dels joves. En aquest aspecte, destaca la preferència de la joventut valenciana, que se situa quasi deu punts per damunt de la mitjana nacional. Només un 30% dels joves preguntats preferien un model de treball amb prevalença de la presencialitat.
Els que han experimentat ja el teletreball, manifesten majoritàriament que ha sigut una bona experiència. El 49% la qualifica de “bona” i el 21% de “molt bona”. Només el 5% de la població d’entre 15 i 29 anys enquestada ha reconegut que ha sigut “mala o molt mala”.