Es pot considerar accident laboral una caiguda a casa mentre es teletreballa?

Una sentència innovadora d'un tribunal alemany reconeix la caiguda d'un home per les escales de sa casa mentre treballava com accident 'in itinere'

Una caiguda a casa en horari laboral és considerada a Alemanya un accident de treball / À Punt NTC

Un tribunal ha dictaminat com a accident de treball in itinere, és a dir, de camí de casa a la faena, la caiguda d'un home per les escales de sa casa quan es dirigia des de l'habitació al despatx on teletreballava a Alemanya.

Una sentència innovadora que actualment és complicada d'aplicar en la legislació espanyola, ja que la jurisprudència exigeix que hi haja una eixida del domicili per al desplaçament i aquest requisit no es compleix si no s'ix de casa. De moment hi ha dos sentències a Espanya, una al País Basc i una altra a Girona, que reconeixen com accidents de treball l'infart i l'ictus que van patir dos persones mentre teletreballaven.

Per a Comissions Obreres del País Valencià, el reial decret que regula el teletreball és molt clar, i qualsevol accident que es produïsca dins de la jornada de treball s'ha de considerar un accident laboral. Així, insisteixen que cal protegir el treballador que desenvolupa les tasques des del seu domicili igual que el que treballa presencialment, i que no es pot donar un tracte diferenciat perquè no estaria justificat legalment.

També et pot interessar

stats