Canvis d’horari, teletreball i consum en línia: així ha canviat la pandèmia els nostres hàbits

À Punt NTC ha parlat amb l'antropòleg Albert Moncusí per a saber si aquests nous hàbits es mantindran

Canvi hàbits pandèmia
Canvis d’horari, teletreball i consum en línia: així ha canviat la pandèmia els nostres hàbits / À Punt NTC

La pandèmia ha afectat la ciutadania amb canvis d'horaris, introducció del teletreball, noves formes de divertir-se i, fins i tot, la manera de consumir, amb més compres en línia. Amb la progressiva tornada a la normalitat, À Punt NTC ha parlat amb Albert Moncusí, expert antropòleg de la Universitat de València, per a sabersi aquests nous hàbits es mantindran o, al contrari, la societat tornarà als costums d'abans de la pandèmia.

Segons Moncusí, tot i l'impacte de la Covid-19, quan una rutina està assentada, serà difícil que es modifiquen les estructures de sempre, ja que "hem passat molts més anys sense la pandèmia que amb la pandèmia". Per tant, l'antropòleg assegura que quan es recuperen els horaris establits abans de la pandèmia, tornarà la normalitat.

Al carrer hi ha diversitat d'opinions. Mentre algunes persones consideren que aquesta pandèmia ha afectat els seus hàbits per a sempre, com la higiene de mans, la forma de consumir als restaurants i les trobades en línia, altres esperen continuar amb la vida al ritme d'abans.

També et pot interessar

stats