José Luis Moreno haurà de pagar 423.865 euros per pagaments injustificats en el Teatre El Musical

L'empresa Crystal Forest, propietat de l'empresari, ha sigut condemnada a abonar aquesta xifra a l'Ajuntament de València

Imatge d'arxiu de José Luis Moreno
Imatge d'arxiu de José Luis Moreno / Europa Press

L'empresa Crystal Forest, propietat de l'empresari José Luis Moreno, ha sigut condemnada a abonar 423.865 euros a l'Ajuntament de València per pagaments injustificats i desperfectes en el Teatre El Musical, situat en el barri del Cabanyal, que aquesta firma va gestionar entre 2013 i 2015.

Segons consta en la sentència de la sala de contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia valencià, queda desestimat el recurs que l'empresa de Moreno va interposar contra la liquidació del contracte aprovada pel consistori, que es considera ajustada a dret. La resolució no és ferma i pot ser recorreguda davant aquest mateix tribunal o davant el Suprem.

La resolució impugnada és l'acord de la Junta de Govern Local de 2 de febrer de 2018 per la qual es va aprovar la liquidació del contracte per a la gestió i explotació del Teatre El Musical durant el període comprés entre el 23 de febrer de 2013 i el 31 de març de 2015.

Els actuals gestors del consistori van justificar aquella liquidació en les despeses que no van ser degudament justificades per l'empresa adjudicatària del servei i pels desperfectes localitzats en el recinte, fonamentalment danys en l'escenari i goteres. La liquidació va concloure un saldo deutor per a la recurrent de 324.479,51 euros i 175.154,46 euros en concepte de danys i perjudicis, resultant —amb execució de la garantia per import de 5.768 euros—, un import de 423.865,97 euros.

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, que ha donat compte d'aquesta sentència durant el ple ordinari de l'Ajuntament celebrat aquest dijous, ha escrit posteriorment en el seu compte de Twitter que es tracta de "una pífia més" amb la qual els ha "tocat bregar" a l'equip de govern que formen Compromís i PSPV-PSOE "dels anys de govern del Partit Popular". "Gràcies a la nostra fermesa aconseguirem recuperar tot l'estafat", ha defensat.

També et pot interessar

stats