Què puc fer jo per a reduir la petjada mediambiental?

L'ambientòleg Andreu Escrivà, autor del llibre I ara jo què faig?, posa el focus en les accions individuals per a lluitar contra l'emergència climàtica i reduir l'ecoansietat

Què podem fer individualment per a reduir la petjada ambiental?

Què podem fer per a reduir el nostre impacte mediambiental? L'ambientòleg i doctor en Biodiversitat, Andreu Escrivà, llança una sèrie en què ens proposa un exercici d'autoavaluació per a reconéixer si de veritat fem un bon ús de l'energia o si la malgastem. Afirma que hem de ser conscients que l'energia té un cost ambiental molt elevat i reduir-la suposa estalviar diners.

L'ambientòleg suggereix algunes idees per a fer front al canvi climàtic, com ara lluitar pel nostre temps: "El ritme de vida que portem és tan frenètic que no tenim temps per a ser respectuosos amb el medi ambient i, per tant, consumim molta energia". La compra de productes embolicats en plàstic, quan podem comprar a granel, o l'ús del cotxe quan tenim a l'abast el transport públic són comportaments insostenibles derivats per la falta de temps, explica.

Consumir menys i fer durar les coses el màxim possible és una altra de les recomanacions, ja que Escrivà recalca la importància de ser conscients dels residus que produïm: tot allò que consumim té un impacte mediambiental, perquè els recursos de la Terra són finits.

L'ambientòleg valencià denuncia que el canvi climàtic és un problema de la societat i indica que les persones de forma individual no poden tindre la mateixa responsabilitat que les empreses o els governs. La responsabilitat com a ciutadania, a més de reduir la petjada de carboni, hauria de ser impulsar, exigir i assenyalar aquelles persones o entitats que no ho fan.

També et pot interessar

stats