Ix a licitació la redacció del projecte del Centre Oceanogràfic de València, que estarà a Gandia

El Ministeri de Ciència destinarà 12 milions d'euros al primer centre oceanogràfic de l'IEO-CSIC a la Comunitat Valenciana, que se centrarà en l'estudi del medi ambient marí i els seus ecosistemes i recursos vius

La seu principal del COVA s'instal·larà en el port de Gandia
La seu principal del COVA s'instal·larà al port de Gandia / MICIU

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats (MICIU) destinarà més de 12 milions d'euros a les obres del primer centre oceanogràfic de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO-CSIC) a la Comunitat Valenciana, que se situarà a Gandia.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat este dimarts el projecte de les obres. El termini de redacció serà de sis mesos i el d'execució s'estima en 24 mesos.

L'Agència Estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques ha tret a licitació per 450.000 euros el contracte dels serveis d'arquitectura, redacció de projecte, direcció d'obra i assistència tècnica per al nou edifici.

La seu principal del Centre Oceanogràfic de València (COVA) s'instal·larà al port de Gandia, en una parcel·la situada enfront del varador, i ja s'han iniciat els tràmits corresponents amb l'Autoritat Portuària de Gandia i l'Autoritat Portuària de València.

La ministra del ram, Diana Morant, ha destacat que este nou centre “aprofitarà tota la trajectòria d'èxit de la Unitat Mixta en Tecnologia per a Estudis Marins entre l'IEO-CSIC i la Universitat Politècnica de València, que fa més de tretze anys que desenvolupa el seu treball a Gandia”.

El centre tindrà com a objectiu consolidar i ampliar l'activitat que l'IEO-CSIC desenvolupa en les cinc demarcacions marines espanyoles i, especialment, en l'àrea del Mediterrani, juntament amb els centres oceanogràfics de les Balears, Múrcia i Màlaga.

En concret, se centrarà en l'estudi multidisciplinari del medi ambient marí, els seus ecosistemes i recursos vius, així com en el desenvolupament tecnològic aplicat a les línies d'investigació dels centres oceanogràfics del país.

La previsió de personal adscrit al futur centre és d'aproximadament de cinquanta persones, incloent-hi personal de recerca, tècnic i d'administració, entre altres. A més, serà un centre d'atracció de joves investigadors que desitgen començar la seua carrera en les línies d'investigació marina del COVA.

Assessorarà les polítiques científiques

El COVA també permetrà ampliar les capacitats de l'IEO-CSIC com a òrgan d'assessorament expert en el desenvolupament tecnològic aplicat a l'estudi i el monitoratge del medi marí.

La Comunitat Valenciana comptarà amb un centre oceanogràfic que responga a les necessitats d'assessorament científic de les autoritats regionals competents en l'àmbit del medi marí, vertebrant així les polítiques de protecció mediambiental.

També et pot interessar

stats