La Fundació Oceanogràfic recupera un exemplar de coral d'un metre i mig

La confraria de pescadors Sant Joan de Castelló ha rescatat aquest exemplar que serà tornat a la mar

L'exemplar de coral rescatat
L'exemplar de coral rescatat / Oceanogràfic

El Centre de Recuperació de la Fundació Oceanogràfic ha rebut en els últims dies un animal prou especial. Es tracta d'una gorgònia (de nom científic, 'Paramuricea clavata') un tipus de coral bla que, al contrari del que es pensa popularment, no és una planta sinó un invertebrat. Aquest curiós ésser viu està format per minúscules colònies de pòlips, que estan units per una massa carnosa. A ull humà, el seu teixit adquireix un aspecte ramificat, que recorda molt al de les plantes que creixen a la superfície. 

Aquest exemplar en concret pertany a una família d'octocoral·laris on hi ha 19 subtipus diferents. Els seus pòlips, d'un color roig fosc, creixen com un ventall, en pla i poden arribar a mesurar dos metres fàcilment. 

Segons han informat a través de les xarxes socials, ha sigut la confraria de pescadors de Sant Pere de Castelló qui l'ha portat. La peça mesura aproximadament un metre i mig. "És la mes gran que ha ingressat fins ara en el centre, on romandrà fins que puga ser reintroduïda en la mar", segons ha explicat l'equip del centre.

També et pot interessar

stats