Itàlia aprova la vacunació obligatòria per a persones majors de 50 anys

La mesura pretén reduir la pressió hospitalària després que s'hi haja registrat un nou rècord de contagis, 190.000 casos en les últimes 24 hores 

Les noves vacunes contra la covid podrien ajudar a donar una resposta més ràpida a les noves variants
Infermera preparant la vacuna contra la covid / Arxiu À Punt NTC

El Consell de Ministres d'Itàlia ha aprovat per decret llei la vacunació obligatòria contra el coronavirus per a majors de 50 anys. La mesura pretén reduir la pressió hospitalària i controlar la infecció després que aquest dimecres s'hi haja registrat un nou rècord de contagis, amb 190.000 casos, i 231 morts. 

La Prefectura del govern ha indicat que tant els empleats públics com els privats hauran de mostrar el certificat sanitari reforçat, que s’obté després de la vacunació o d’haver passat la malaltia, per a accedir als seus llocs de treball des del pròxim 15 de febrer. Les persones que no treballen amb més de 50 anys també hauran d’immunitzar-se, segons explicita el decret llei.

El Consell de Ministres ha ampliat l'obligació d’immunitzar-se també al personal universitari, independentment de l'edat. D’aquesta manera els treballadors universitaris s’equiparen al personal escolar que té l’obligació de vacunar-se des de mitjans del passat mes de desembre. El primer ministre, Mario Draghi, ha destacat la necessitat que la població s'immunitze per a controlar la pandèmia: "Actuem sobre els grups d'edat que corren major risc de ser ingressats per a reduir la pressió hospitalària i salvar vides".

En la mateixa reunió, l’executiu italià ha aprovat les directrius sobre quarantenes per als col·legis que reprendran les classes presencials a partir del 10 de gener. El Ministre de Sanitat, Roberto Speranza, ha explicat que aquestes decisions busquen reduir el nombre de persones no vacunades el màxim possible perquè "dos terços dels hospitalitzats en cures intensives i la meitat dels pacients en sales ordinàries no estan vacunats".

La setmana passada, el govern italià va decidir que el passaport sanitari reforçat serà obligatori des del 10 de gener per a accedir als mitjans de transport, als hotels i a les cerimònies o festivals. Actualment es necessari en l'oci i la restauració.

El nombre total de persones infectades a Itàlia se situa en els 6,7 milions des de febrer del 2020 i el nombre de morts és de 138.276 persones.

Quant a la campanya de vacunació, el 89,13% de la població de més de dotze anys ja ha sigut immunitzada amb almenys una dosi de la vacuna i el 86,07% ha completat el cicle. Pel que fa a la dosi de reforç, s’ha inoculat al 67,67% de la població italiana que pot rebre-la.

De la vacunació pediàtrica, el 10,98% dels infants d'entre 5 i 11 anys tenen injectada almenys una dosi, però només el 0,01% d'aquest col·lectiu té la pauta completa.

També et pot interessar

stats