Isabel Márquez, l'assistenta social que cuida del veïnat de Famorca

La jove dona un suport indispensable a la gent major: els visita cada dia, els fa companyia i, fins i tot, la compra

Isabel, l'assistent social que cuida de la gent major de Famorca / À Punt NTC

A Famorca (Comtat) viuen una trentena de persones i el 80% són majors de setanta anys i estan a soles. La població es troba a una distància d’entre 30 i 45 minuts per carretera dels serveis bàsics del Comtat o de la Marina Alta. Al poble arriben venedors ambulants de pa, fruita i verdura, però per a la resta de productes cal anar a un supermercat.

Des de 2021, però, la vida d’aquestes persones és més fàcil gràcies a l'atenció d'Isabel Márquez, una jove assistenta contractada per l'Ajuntament que els visita cada dia, els fa companyia i, fins i tot, la compra, ja que la majoria d’elles no condueix.

Però la tasca d'aquesta assistenta social va més enllà. Controla que tothom s'ha pres cada dia la medicació, porta l'agenda de les seues visites mèdiques i, en cas d’urgència, s’encarrega de dur-los a l’Hospital d’Alcoi. 

Per a l'Ajuntament de Famorca és un servei municipal prioritari. “És una cosa molt important per als pobles menuts, ací som com una família”, afirma Vicent Ruiz, l’alcalde. “És un pilar per al poble”, afirma Lluïsa, una veïna beneficiària del servei.

També et pot interessar

stats