Set de cada deu persones majors estan en risc de pobresa o exclusió social

Les dones que viuen soles són més vulnerables i la bretxa digital les ha afectades de ple arran de la pandèmia

Set de cada deu persones majors estan en risc de pobresa o exclusió social / À Punt NTC

Al voltant de set de cada deu persones majors que atén la Creu Roja estan en risc de pobresa o exclusió social. L'entitat ha presentat aquest matí l'Estudi de Vulnerabilitat Social i destaca, a més, que la solitud i les dificultats físiques i psicològiques s'han agreujat en el context de la crisi de la Covid-19.

A Alacant, una vintena de persones poden passejar alguns dies al mes gràcies a l'ajuda de la Creu Roja. En el seu informe, basat en les persones que atén l'entitat, es destaca que la pandèmia ha enclaustrat les persones majors i els ha limitat la socialització. 

La vulnerabilitat es manifesta en què el 70% de les persones majors estan en risc de pobresa o exclusió social. Un problema vinculat a les pensions, ara més sacsejades per l'increment de preus. Les dones que viuen soles són més vulnerables i la bretxa digital les ha afectades de ple arran de la pandèmia, ja que no han pogut gestionar telemàticament assumptes que han derivat en més problemes de salut i dependència.

Les persones majors de la Comunitat Valenciana es troben com la mitjana d'Espanya, segons l'estudi de la Creu Roja, que ha posat en marxa la campanya de sensibilització "Ser majors". 

També et pot interessar

stats