Investiguen un home que tenia a Alginet set gossos de cacera desnodrits, sense espai i amb risc d’ofegar-se

Els animals havien de suportar altes temperatures i només tenien aigua "en condicions insalubres"

Els agents van recollir els animals, que estan en una protectora, fins que es decidisca la seua destinació
Els agents van recollir els animals, que estan en una protectora, fins que es decidisca el seu destí / À Punt NTC

Investiguen un home de 66 anys per tindre a Alginet (Ribera Alta) set gossos conillers, habitualment usat per a la caça, amuntegats en un xicotet espai, alguns amb risc d’ofegar-se, i amb "greus símptomes" de desnutrició. Els agents han traslladat les diligències a la Fiscalia de Medi Ambient de València per un presumpte delicte continuat de maltractament animal.

La Guàrdia Civil va localitzar els animals en una finca agrícola on estaven en unes condicions que, segons el criteri veterinari, "posaven en greu risc la vida" dels cans. Des de la Benemèrita han apuntat que els gossos de caça estaven amuntegats en un espai "de dimensions reduïdes, que impedia el desenvolupament normal" dels animals.

A més, els conillers estaven "estaven lligats amb corretges d'uns cinquanta centímetres de longitud que impedien el lliure moviment" i, en alguns casos, i segons matisa la Guàrdia Civil, els animals estaven a punt d’ofegar-se. Els gossos no tenien menjar a l’abast i l’aigua que tenien estava "en condicions insalubres".

A banda, els agents van trobar els animals en una construcció amb teulada d’uralita, de manera que els animals estaven sotmesos a altes temperatures. "La calor en l’interior era encara més asfixiant", apunta el comunicat de la Guàrdia Civil.

Pel que fa als gossos de caça localitzats a l’exterior, eren dos cadells que estaven a l’aire lliure, "sense cap teulada que els refugiara de les condicions climatològiques, en plena onada de calor", com puntualitzen els agents, i a més tampoc no tenien ni aigua ni aliments.

Després d’inspeccionar la parcel·la on estaven els cans juntament amb un veterinari, els agents de la Guàrdia Civil van constatar que les condicions higièniques i sanitàries no complien els requisits mínims exigits perquè "la vida dels animals no correguera perill".

Els agents asseguren que els gossos estaven en un estat "que evidenciava un abandó per part del propietari, segons l’informe que va expedir el veterinari".

La Guàrdia Civil va traslladar els animals a una protectora fins que l’autoritat competent decidisca què fer amb ells.

També et pot interessar

stats