Multes que arriben a 600.000 euros per maltractar animals

A principis del 2022, el govern espanyol va aprovar l'ampliació de les penes per als agressors

Multes que arriben a 600.000 euros per maltractar animals / À Punt NTC

A Borriana, a la Plana Baixa, un gat ha patit lesions ocasionades per un líquid abrasiu. Es tracta d’un cas de maltractament animal, per al qual la llei preveu sancions econòmiques per als agressors, que poden arribar a 600.000 euros.  

Pica Pica es recupera de l'atac amb àcid que ha patit, amb cremades per tot el cos. L'agressió ha sigut en aquesta zona de Borriana on viu una colònia de gats. 

Tal com assegura Estela Lozano, presidenta de l’Associació Mirada Felina, l’animal estava tan espantat i adolorit que no van poder agafar-lo al primer moment. 

L'associació prepara una denúncia del cas. “Encara que siguen casos particulars, tothom ha de denunciar”, sentencia Lozano. 

No és l'únic cas. En les últimes setmanes han arreplegat dos gats més en situació de maltractament. A principis d'aquest any, el govern espanyol va aprovar l'ampliació de les penes per maltractament animal. Des de 600 euros en una infracció lleu per provocar seqüeles a l'animal fins a multes de 600.000 euros per ocasionar-li la mort o seqüeles permanents greus de manera intencionada.

També et pot interessar

stats