Investiguen un ramader d'Alcalà de Xivert per maltractament animal

La Guàrdia Civil trobà quinze caps de bestiar brau desnodrits i altres sis ja morts a la parcel·la

Un dels animals recuperats per la Guàrdia Civil a Alcalà de Xivert
Un dels animals recuperats per la Guàrdia Civil a Alcalà de Xivert / Guàrdia Civil

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Vinaròs investiguen el propietari d'una finca en el terme municipal d'Alcalà de Xivert en comprovar que tenia a la seua finca quinze caps de bestiar brau amb "símptomes evidents" de desnutrició. També tenia altres sis exemplars més morts i amb diferents estats de descomposició.

Al propietari de l'explotació se'l considera presumpte autor d'un delicte contra la flora i la fauna i animals domèstics, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. Les diligències van ser remeses al jutjat en funcions de guàrdia de Vinaròs.

A més de la primera explotació, on es trobaven els quinze exemplars en mal estat i els sis cadàvers, els agents van localitzar en una altra parcel·la del mateix amo un cavall i un altre gos, també "totalment desatesos i en avançat estat de primesa".

Els guàrdies civils van mobilitzar de manera urgent i immediata els serveis veterinaris de la Conselleria d'Agricultura per a la presa de mesures encaminades a la protecció dels animals i atendre'ls al més prompte possible.

Durant la investigació, a més de trobar els caps de bestiar morts a les seues instal·lacions, van comprovar la inexistència de menjar i aigua en la tota explotació ramadera. En el desenvolupament de l'operació, els guàrdies civils van aconseguir identificar i localitzar al propietari de la parcel·la, que ha quedat investigat com a suposat autor del delicte contra la flora, fauna i animals domèstics per maltractament animal.

Gràcies a l'acció coordinada dels agents del Seprona amb els serveis veterinaris de la Generalitat Valenciana de la Vall d'Alba, s'ha aconseguit salvar tretze caps de bestiar, que s'estan recuperant en diferents explotacions ramaderes, mentre que l'equí i el gos ja han sigut donats en adopció.

També et pot interessar

stats