Investiguen sis persones pel robatori de més de quaranta coloms de competició al Vinalopó, el Comtat i el Baix Segura

La Guàrdia Civil els va localitzar en un colomer clandestí i en una casa de camp ocupada de manera il·legal. També estan implicats altres dos menors inimputables

Robatori de coloms de gran valor

La justícia investiga huit persones, dues d’elles menors i altres dos també menors però inimputables per la seua edat, per deu robatoris de coloms de competició i un altre delicte de robatori en diverses localitats valencianes. En total, havien furtat més de quaranta coloms de competició, valorats en més de 50.000 euros.

La Guàrdia Civil va iniciar la investigació després de tindre constància d’un augment dels robatoris d’aquests animals emprats en columbicultura en diverses poblacions en febrer i març.

Els agents, en col·laboració amb el servei d'inspecció de la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana, van localitzar inicialment un colomer clandestí a Alcoi, en un barranc pròxim al Serpis.

Després d’inspeccionar-lo, la Guàrdia Civil va localitzar 38 coloms de competició, que havien furtat a Ibi, Alguenya i Gaianes. Els ocells estaven engabiats i en condicions de salubritat deplorables, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

Per aquests fets es van investigar dos menors d'edat i es va donar coneixement d'altres dos menors inimputables a la Fiscalia de Menors d'Alacant.

Posteriorment, els agents van investigar altres quatre robatoris de coloms, que els havien sostret de Saix en març. En aquest cas, la Guàrdia Civil va localitzar una casa de camp ocupada de manera il·lícita al terme de Petrer.

Per a donar amb ella, els agents van comptar amb la col·laboració d'una de les víctimes dels robatoris, qui va utilitzar un dels seus coloms com a reclam per a atreure a la resta de la bandada que li havien sostret, com ha desvelat la Benemèrita en concloure la investigació.

En constatar que els ocells recuperats eren els que havien denunciat com a furtats, els agents van investigar un matrimoni per l'ocupació de l'immoble i pel robatori dels coloms.

En la fase final de l'operació, durant el mes de maig, els agents van investigar altres dues dones per un nou robatori d'aquests ocells, aquesta vegada ocorregut a Rojals també en març.

També et pot interessar

stats