Rescatats a Petrer sis colombaires que es perderen buscant els coloms

L'ùltim dels homes va ser localitzat gràcies a un dispositiu instal·lat en el seu colom

Un colom de competició
Un colom de competició / Europa Press

Sis colombaires han sigut rescatats de la zona de muntanya Lloma Badada Badà a Petrer (Vinalopó Mitjà) després que el diumenge es desorientaren mentre seguien els coloms de competició en aquesta zona rural dels afores de Petrer.

Segons ha informat l’Ajuntament del municipi, un company dels sis colombaires, també perdut, va telefonar al 112 quan va aconseguir arribar a una urbanització dels voltants. En l’avís a emergències l'home va detallar que el grup d’amics havia començat la recerca de les aus extraviades a les quatre de la vesprada i se’ls havia fet de nit.

La Policia Local va iniciar una operació de recerca per a la qual mobilitzaren efectius de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

Ben entrada la nit s'aconseguia la ubicació de cinc dels sis colombaires gràcies als dispositius de geolocalització dels seus telèfons mòbils però l’altre company tenia el mòbil sense bateria i la seua localització es va complicar. El comissari de la Policia Local, Antonio Amorós va explicar que per a precisar-ne la posició d’aquest sisé aficionat als coloms va ser crucial un dispositiu instal·lat en els coloms de competició. “Gràcies que aquesta persona havia recuperat el seu colom poguérem arribar fins on ell estava situat, sense aquesta informació la tasca haguera sigut ingent a causa del vent i les baixes temperatures de la nit”.

Finalment, el dispositiu de recerca, amb les sis persones rescatades, va acabar a les dos de la matinada d'aquest diumenge.

També et pot interessar

stats