Colombaires d’Alacant denuncien una allau de robatoris de coloms

En menys d’un mes i mig els n'han furtat quasi un centenar. Depenent de la categoria i el palmarés poden arribar als 40.000 euros

Augmenten els robatoris de coloms de competició a la província d'Alacant / À Punt NTC

La província d’Alacant està patint una onada de robatoris de coloms esportius, en menys d'un mes i mig n'han furtat quasi un centenar.

Els propietaris dels animals reclamen mesures de seguretat. Felipe Lázaro és un d’ells i denuncia que en només dos dies li han furtat 45 exemplars d’uns coloms que, assegura, només serveixen per als colombaires, perquè no tenen valor econòmic per a la resta de la gent. “Açò és una il·lusió que tens, que te la furten i et fan pols”, afirma. 

Però el ben cert és que el valor d'aquestes aus, preparades per a competicions, pot arribar fins als 40.000 euros, depenent de la categoria en què participen i el palmarés que acumulen. Els colombaires se senten desemparats. 

El vicepresident del Club de Columbicultura Eldense, Juan Miguel Chico Rico, assegura que el que volen és que algú prenga mesures i que “ens estan fent molt de mal” perquè hi ha coloms que no tenen molt de valor, però n’hi ha altres que són molt importants. 

Només a la delegació d’Alacant de la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana hi ha 24 coloms en el depòsit, i a Algemesí (Ribera Alta) -seu de la Federació- més de mig centenar, tots procedents d’Alacant. La Guàrdia Civil ja hi ha obert una investigació.

També et pot interessar

stats