La investigadora de la UPV Alejandra Boni, guardonada amb la Medalla Margarita Salas del CSIC

Els doctorands que ha avalat la seua candidatura han destacat Boni "per ser un clar exemple d'èxit, de treball i de superació, inspirador per a les persones que treballen sota la seua supervisió"

La investigadora Alejandra Boni
La investigadora Alejandra Boni / CSIC-UPV

La investigadora de l'Institut Enginy, centre mixt de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Alejandra Boni ha sigut guardonada amb la Medalla Margarita Salas a la millor trajectòria en supervisió de personal investigador.

Aquest premi va ser impulsat pel CSIC per a reconéixer les tasques de supervisió i formació de joves professionals i la direcció de tesis doctorals. En aquesta primera convocatòria s'hi van presentar un total de 48 candidatures i s'han entregat un total de huit premis.

El guardó convidava a aquelles persones supervisades o mentoritzades a nominar un mentor o mentora que haguera contribuït de manera significativa en el desenvolupament de les seues carreres professionals.

La candidatura d'Alejandra Boni va ser presentada pel també investigador d'Enginy, Álvaro Fernández Baldor, i avalada per altres cinc estudiants que van desenvolupar la seua tesi sota la supervisió de la investigadora del centre mixt CSIC-UPV.

Els doctorands que van avalar la seua candidatura van destacar a la investigadora "per ser un clar exemple d'èxit, de treball i de superació, inspirador per a les persones que treballen sota la seua supervisió".

També pel seu tracte als doctorands "des del respecte i les cures, fent que la persona es comprometa, però al mateix temps es trobe en un espai segur i d'amistat". Així com per "la seua capacitat per a innovar, el seu poder de planificació, i el treball grupal".

Per a mi és un autèntic honor rebre aquest premi, que reconeix una labor importantíssima dins del món de la investigació, però que, fins ara, ha estat bastant invisibilitzada.

"Per a mi és un autèntic honor rebre aquest premi, que reconeix una labor importantíssima dins del món de la investigació, però que, fins ara, ha estat bastant invisibilitzada. La tutorització de doctorands, el seguiment de la seua formació és fonamental per al progrés de la investigació i per a fomentar vocacions científiques. Per això em fa especial il·lusió aquest reconeixement del CSIC", destaca Alejandra Boni.

L'acte de lliurament de premis, se celebrarà el pròxim 24 de febrer, a la sala d'actes de la Seu Central del CSIC.

També et pot interessar

stats