La Intersindical es concentra per demanar pujades salarials per al personal públic

El sindicat reivindica un increment retributiu "major del 2% que proposarà el Consell en els pressupostos de 2022"

El sindicat Intersindical Valenciana ha reivindicat aquest dimecres la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors públics
Imatge d'arxiu d'una concentració de la Intersindical Valenciana en 2019 / À Punt NTC

La Intersindical Valenciana eixirà aquest dilluns al carrer per a reivindicar un increment salarial del personal públic que permeta recuperar el poder adquisitiu d'aquest col·lectiu, segons ha avançat en un comunicat.

L'acció reivindicativa consistirà en una concentració a les 15:30 hores a les portes de la Ciutat de la Justícia de València, coincidint amb la reunió de la taula general de negociació de personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat (MGN I).

Segons ha assenyalat la Intersindical, el Consell proposarà en aquesta taula incloure en els pressupostos de 2022 un increment retributiu del 2% per als empleats públics, en "sintonia" amb el que ha acordat el Consell de Ministres.

No obstant això, el sindicat considera aquesta proposta "poc menys que ofensiva" per a aquest personal, un col·lectiu que va "acumulant pèrdues de poder adquisitiu any rere any i que, al final de 2021, podrien situar-se en un 11,1%".

Per això, planteja que, "com a mínim", l'augment retributiu per a l'exercici 2022 se situe en un 4%, xifra que "es correspon amb la suma de la desviació entre l'IPC previst i real de 2021 i la previsió per a 2022".

També et pot interessar

stats