El personal interí torna als carrers de València per a demanar la fixesa

La Coordinadora d'Empleats Públics en Frau de Llei de la Comunitat Valenciana rebutja el projecte de llei per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública

Manifestació convocada per la Coordinadora d'Empleats Públics en Frau de Llei de la Comunitat Valenciana
Manifestació convocada per la Coordinadora d'Empleats Públics en Frau de Llei de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Coordinadora d'Empleats Públics en Frau de Llei de la Comunitat Valenciana, juntament amb els sindicats Intersindical Valenciana, CNT, CGT i COS han convocat una manifestació aquest dissabte a la ciutat de València per a rebutjar el projecte de llei per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública.

La marxa ha eixit des de la plaça de la Porta de la Mar a les 11 hores i finalitzarà a la plaça de Sant Agustí amb la lectura del manifest. Les entitats convocants consideren que aquest decret, en la línia d'allò acordat entre el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i els sindicats CCOO, UGT i CSIF, pretén eximir l'administració de qualsevol responsabilitat per la seua "conducta negligent i il·legal".

Així, asseguren que el text penalitza "les futures víctimes de l'abús" amb l'acomiadament automàtic, no protegeix el dret a l'estabilitat laboral de les persones que han estat o estan en situació d'abús de la temporalitat i compromet la prestació dels serveis públics.

Tant la Coordinadora d'Empleats Públics en Frau de Llei com els sindicats que li donen suport denuncien que s'ha vulnerat el dret a l'estabilitat laboral de més de 800.000 persones dels diferents sectors i que la responsabilitat recau "únicament i exclusivament" sobre les administracions.

Davant la tramitació parlamentària del projecte de llei de mesures urgents per a reduir la temporalitat, tant interins i interines com el personal temporal es manifesten per a demanar el reconeixement d'allò que consideren un abús de la temporalitat, la reparació del dany causat i "la fixesa com a sanció".

També et pot interessar

stats