Incertesa entre interines i interins pel decret per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública

Aquest dimecres el Congrés ha aprovat el decret llei de mesures urgents per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública

Q-HISTORIA PROFESSORA EOI INTERINA

Aquest dimecres el Congrés ha aprovat el decret llei de mesures urgents per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública. La temporalitat en les administracions públiques afecta personalment milers de persones que veuen amb incertesa com el seu lloc de treball ix a oposició, a vegades impossible d'aprovar.

És el cas de Lídia Ribelles, professora interina d'anglés a l'Escola Oficial d'Idiomes de Vila-real des de fa huit anys, que s’ha presentat dues vegades a un concurs oposició de la matèria que imparteix, però no hi trau més d'un 2,8. Un fet que no té cap sentit, perquè considera que s’hauria de valorar també la experiència d’aquests huit anys que fa classe. 

En una situació similar es troba Inma Rosell, que fa cinc anys que imparteix classe de FOL en un institut de formació professional, però en l'oposició d'enguany ha tret un 0, a l'igual del 90% del seu tribunal, denuncia. 

Ambdós consideren que ja han demostrat l'eficiència professional a l'hora d'entrar en el sistema i, sobretot, cada dia a l'aula. Per això, consideren la seua situació un abús en la contractació temporal en l'administració pública.

També et pot interessar

stats