Sabem interpretar les expressions a través de la mascareta?

És el repte al qual s’enfronten un grup d’investigadors de les universitats de Castelló i València

Sabem interpretar les expressions a través de la mascareta? / À Punt NTC

Com ens afecta l'ús de la mascareta en les nostres relacions quotidianes? Som capaços d’interpretar bé les emocions d’altres persones? Són algunes de les preguntes que tracta de respondre Diana Castilla, professora de Psicologia de la Universitat de València i autora de l’estudi L'Impacte de l'ús de mascareta en la percepció d'emocions, que coordina amb un grup d’investigadors de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de València. 

La principal hipòtesi sobre la qual treballa l'estudi és si les persones tenen la capacitat de reconéixer les emocions d’altres persones amb la mascareta posada. El seu mètode utilitza una enquesta en forma de joc, que mostra fotografies de persones amb mascareta i sense. El repte és identificar quina emoció reflectix cada imatge. 

“No podem parlar encara de resultats, però sí que pareix que és una barrera”, avança Castilla, que vol reservar les conclusions per a quan finalitze la fase experimental de la investigació. Fins que es publiquen, el que sí que està clar és que la mascareta dificulta la interpretació de les emocions i crea una barrera emocional en les persones. 

“Sabem que els xiquets d’una edat molt primerenca comencen a adquirir un lèxic emocional i pensem que el fet de tapar-nos la boca fa que els xiquets més menuts puguen adquirir aquest lèxic” avança la investigadora, que ha parlat amb un equip d’À Punt Notícies.

En l'estudi ja han participat més de 23.000 persones i també s’analitza amb atenció l'impacte emocional que té la mascareta entre la gent major.

També et pot interessar

stats