Intercepten tres pasteres a les costes de Calp, el Poble Nou de Benitatxell i Oriola

S'han rescatat un total de 27 persones, encara que de l'embarcació de Calp es busquen fins a set migrants més

Imatge d'arxiu del moment en que intercepten una pastera a Teulada
Imatge d'arxiu del moment en què Creu Roja intercepta una pastera / Creu Roja Alacant

Dues pasteres s'han interceptat al llarg de la nit del dissabte i la matinada del diumenge a Calp i al Poble Nou de Benitatxell. En l'embarcació de Calp (Marina Alta), que va arribar a la platja del Racó cap a les 20:00 d'aquest dissabte, Salvament Marítim ha rescatat cinc migrants majors d'edat d'origen algerià i en bon estat de salut. No obstant això, els testimonis asseguren que hi havia més persones a la pastera i les autoritats busquen la resta d'ocupants.

Per altra part, al Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta), les tasques de rescat han començat al voltant de les 2:00 de la matinada, després que es va rebre l'avís que s'havia albirat una pastera amb 12 persones a bord, segons fonts de Creu Roja. Hi viatjaven 11 homes i una dona embarassada d'uns 8 mesos, la qual ha sigut traslladada a l'Hospital de la Marina Baixa, tal com marca el protocol. Tots es troben en bon estat de salut i tot apunta que provenien del Marroc o Algèria.

Aquest diumenge Salvament Marítim també ha localitzat una pastera a la platja de cap Roig, a Oriola (Baix Segura), amb 10 persones a bord. Després de ser auxiliats per Creu Roja, tots els migrants han sigut traslladats al port d'Alacant per a realitzar-los les proves de PCR, tal com contempla el protocol sanitari que s'aplica per a poder detectar possibles casos de coronavirus.

També et pot interessar

stats