Ingressa en presó el detingut per violar una menor amb discapacitat a Torrent

El jove, que s’ha acollit al seu dret a no declarar, està en presó provisional comunicada i sense fiança

El detingut per violar una menor amb discapacitat exint del jutjat per a ser traslladat a la presó / À Punt NTC

El fisioterapeuta detingut per haver violat presumptament una menor amb discapacitat en un centre municipal de Torrent ha ingressat aquest dijous en presó provisional comunicada sense fiança. Segons ha pogut saber À Punt Notícies, el detingut, que respon a les inicials M. S. G., s’ha acollit al seu dret a no declarar. 

El jove, que va ser detingut aquest dimecres després que els pares de la criatura denunciaren que l’havien sorprés quan cometia els abusos, havia passat a disposició judicial aquest dijous al jutjat número 3 de Torrent (Horta Sud). 

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el titular del jutjat ha rebut el detingut i ha pres aquesta decisió en el marc d'una causa oberta per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual d'una menor de dos anys.

L'Ajuntament de Torrent ha obert una investigació després de la detenció de l'home, de trenta anys, per a recaptar informació i demanar documentació a l'empresa que presta el servei d'atenció precoç municipal a la Casa de la Dona, on es van produir els fets.

Així ho ha informat la corporació municipal en una declaració institucional en què també han expressat la seua condemna als fets, els quals qualifica “d’extrema gravetat”, i ha transmés el seu suport a la família de la xiqueta. 

També ha emfatitzat el seu compromís amb els drets dels menors i de les dones, i ha reiterat el seu rebuig, davant qualsevol agressió contra menors, dones i qualsevol col·lectiu que veja amenaçats els seus drets més fonamentals.

El jove, treballava com a terapeuta del centre d’estimulació primerenca, un servei municipal externalitzat que presta l’empresa Servipsico Cooperativa Valenciana a les dependències de la Casa de la Dona de Torrent i hauria abusat de la xiqueta, de dos anys i que pateix paràlisi cerebral, mentre la tractava.

En l’atestat policial, avançat aquest dimecres pel diari Las Provincias, els agents relaten que van ser els pares de la menor de dos anys els que van descobrir la presumpta violació, alertats pels plors de la menuda.

Segons ha confirmat À Punt Notícies, el fisioterapeuta va fundar un club d’esport adaptat dedicat al foment de l’activitat física i la inclusió social dels xiquets i xiquetes amb discapacitat. L’entitat esportiva té seu a la capital de l’Horta Sud i pràctica disciplines esportives adaptades com el futbol o el surf, unes activitats en les quals han participat al llarg dels últims anys més d’un centenar de menors amb diversitat funcional. 

També et pot interessar

stats