Infermers i fisioterapeutes es concentren per a protestar per les llistes d’espera i el col·lapse d’urgències

Asseguren que en planta atenen el triple de pacients de la ràtio recomanada i el doble, en el cas de les UCI

Una infermera atén una pacient en l'UCI de l'Hospital Infermera Isabel Zendal
Una infermera atén una pacient a l'UCI de l'Hospital Infermera Isabel Zendal / Eduardo Parra (Europa Press)

Els infermers i els fisioterapeutes es concentren aquest dimarts de matí a les portes dels hospitals de les capitals de província per a denunciar els greus problemes de recursos i mitjans que arrossega el col·lectiu els últims anys i que ara s’ha vist agreujat.

El sindicat Satse ha convocat aquestes protestes per a denunciar públicament la sobrecàrrega i la pressió assistencial que pateixen aquests professionals, sobretot des que va esclatar la pandèmia.

Els sanitaris volen protestar per l'augment de les llistes d'espera, les proves diagnòstiques i les intervencions quirúrgiques, i el col·lapse que, segons asseguren, hi ha en serveis tan essencials com les urgències. Satse afirma que la ràtio de pacients per planta que haurien d’atendre és de sis o huit persones, una xifra que a hores d’ara pràcticament es triplica.

El sindicat assegura que cada infermer atén entre 20 i 25 pacients. El mateix passa a les unitats de cures intensives, les UCI, on aquests sanitaris haurien d'atendre un o dos pacients, però, segons denuncien, actualment n'atenen quatre persones en estat crític.

El 10 de febrer Satse ja va convocar una protesta, però amb la d’aquest dimarts pretén evidenciar novament la falta de recursos que pateix aquest col·lectiu que atén a tot el país 47 milions de ciutadans.

També et pot interessar

stats