La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin decideixen "interrompre la relació matrimonial"

La germana del rei d'Espanya i l'exduc de Palma asseguren que la decisió és "de comú acord" després que la setmana passada es coneguera el vincle d'ell amb una altra dona

L'exduc de Palma i la infanta Cristina de Borbó, en una imatge d'arxiu
L'exduc de Palma i la infanta Cristina de Borbó, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La infanta Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin han decidit "de comú acord interrompre la relació matrimonial" després que la setmana passada es coneguera el vincle de l'exduc de Palma amb una altra dona, segons asseguren ambdós en un comunicat remés a Efe en el qual subratllen que el compromís amb els seus quatre fills "continua intacte".

"De comú acord, hem decidit interrompre la nostra relació matrimonial. El compromís amb els nostres fills continua intacte. Com que és una decisió d'àmbit privat, demanem el màxim respecte a tots els que ens envolten. Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin", diu el text del breu comunicat en què formalitzen la decisió.

Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin es van casar el 4 d'octubre de 1997 a Barcelona. Ara, la parella posa fi a quasi vint-i-cinc anys de matrimoni després de setmanes de rumors arran de les imatges publicades en els mitjans de comunicació que mostraven l'exduc de Palma passejant amb Ainhoa Armentia, una companya de faena en un bufet de Vitòria. 

L'escrit publicat aquest dilluns no dona més detalls sobre els termes de la separació. És la segona que té lloc en la corona espanyola, després que la infanta Elena i Jaime de Marichalar comunicaren que havien decidit un "cessament temporal de la convivència". 

El fins ara espòs de la infanta Cristina compleix actualment una condemna de cinc anys i deu mesos de presó que li va imposar el Tribunal Suprem el 2018 pel cas Nóos. Des del passat juny es troba en règim de semillibertat o tercer grau, cosa que li permet estar al domicili sense portar polsera de control telemàtic. 

També et pot interessar

stats