Tres estacions d'ITV convoquen una vaga quan falta una setmana per a la reversió

A les ITV del barri de Campanar de València, de Massalfassar i Sant Antoni de Benaixeve el servei s'aturarà quatre hores durant sis jornades les pròximes dues setmanes

Les ITV tornaran a ser de gestió pública en 2023
El pròxim 3 de març les ITV valencianes tornaran a ser de gestió pública / À Punt NTC

Vint-i-cinc anys després de la privatització, el servei de les ITV a la Comunitat Valenciana torna a la gestió pública la pròxima setmana, quan s'acaba la pròrroga de tres mesos que va concedir la Generalitat a les empreses que tenen la concessió. Aquest dilluns, abans que s'encete el procés de reversió, tres instal·lacions han convocat una vaga de sis jornades.

A les ITV del barri de Campanar de València, de Massalfassar i Sant Antoni de Benaixeve, que pertanyen a la mercantil Levante SA, el servei s'aturarà de des de les 10 del matí al migdia i des de les 17 a les 19 hores dilluns, dimecres i divendres de les pròximes dues setmanes. Els sindicats que convoquen la vaga denuncien l'incompliment d'acords de millora entre la plantilla i la direcció.

En aquesta línia, Francisco Llopis, president d'Aecova (Associació d'Entitats Concessionàries de la Comunitat Valenciana per a la Inspecció Tècnica de Vehicles) assegura que, com que estan "intervinguts per la Generalitat", no es pot fer cap canvi, tot i que ja estiguera pactat amb els treballadors i treballadores.

Les empreses concessionàries consideren que el procés de reversió, que ha durat uns tres mesos i culminarà el pròxim 3 de març, ha sigut massa ràpid i amb falta d’informació i previsió per part de la Generalitat. De fet, fa unes setmanes demanaven quinze mesos addicionals de pròrroga del contracte per a compensar la reducció d'ingressos derivada de l'eliminació de la prova de soroll.

Les actuals gestores denuncien que no estan donant cita més enllà de març perquè no disposen d'una plataforma informàtica comuna. Des de la nova direcció d’aquest servei, ara en mans de la Generalitat, però, diuen que estan obligades a donar aquesta cita. 

Per la seua banda, les concessionàries al·leguen que per a fer-ho possible necessiten una previsió de personal i d’horaris que, de moment no tenen, així com un balanç econòmic i una formació per al nou sistema de treball.

El director general de la societat valenciana d’ITV, Josep Albert, afirma que “segurament” aquesta setmana s’activarà el web de l’entitat “perquè, de forma telemàtica, es puguen reservar cites”. La Conselleria d’Economia Sostenible afirma que està complint el calendari previst i garanteix que tots els treballadors conservaran els seus llocs de treballs.

Amb la finalitat d'escometre tots els canvis informàtics necessaris, les estacions de la ITV tancaran durant un dia. Una part d’elles ho faran el dissabte 25 de febrer, i l’altra, el dissabte 4 de març. Malgrat que aquest servei passa a gestió pública, els preus es mantenen.

També et pot interessar

stats