Les imatges de l'última setmana del temporal a la Comunitat Valenciana

La pluja ha sigut la protagonista els últims dies al nostre territori i ha batut rècords de registres

Desembocadura del barranc del Carraixet, l'Horta Nord
Desembocadura del barranc del Carraixet, l'Horta Nord / Alejandro Muñoz

Un seguit insòlit de borrasques ha deixat a la Comunitat Valenciana no sols registres històrics, com els 400 litres mai vistos en un mateix mes a Bunyol o els més de 800 litres que sumen a Barx, sinó també estampes inèdites, més pròpies d’altres mesos que no de març. El deL 2022 passarà a la història per ser el març més humit des del 1950, però també el que més sol ha llevat al territori. En algunes comarques no ha lluït en els últims dotze dies. També ha marcat una fita històrica en convertir Castelló de la Plana en la ciutat d’Europa més plujosa el 21 de març.

Les precipitacions, primer van amenaçar les Falles, després la Magdalena, però, sobretot han amenaçat les riberes dels trams finals dels rius que han arribat desbocats a la mar carregats per les pluges caigudes en la capçalera

Precisament la mar i el litoral han sigut els altres entorns que més acusadament han patit els efectes del mal oratge i on també s’han vist algunes imatges poc habituals en el mes que inicia la primavera. Ones crescudes, mar enfurida i infraestructures marítimes amenaçades han sigut altres de les imatges més cridaneres que ens han deixat els temporals dels últims dies.

També et pot interessar

stats