El temporal marítim deixarà ones de fins a tres metres

El port de València tanca parcialment i només permet l’eixida d'embarcacions, però no l'entrada

Aspecte que presentava la mar aquest divendres a Alboraia, on desemboca el barranc del Carraixet
Aspecte que presentava la mar aquest divendres a Alboraia, on desemboca el barranc del Carraixet / Alejandro Muñoz

El litoral del centre de la Comunitat Valenciana, així com el del sud de Castelló està aquest divendres en alerta groga pel vent, que pot provocar ones de fins a tres metres. El port de València està tancat, només permet l’eixida d'embarcacions, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Vent de nord-est batrà la costa de la província de València i el sud de Castelló i provocarà un gran onatge, que pot arribar superar els tres metres d’alt. L’Agència Estatal de Meteorologia, Aemet, ha concretat que hi ha mar grossa en el litoral alacantí, amb ones de fins a 2,7 metres, mentre que a la resta del litoral valencià hi ha forta marejada i “el temporal s’anirà reforçant en les pròximes hores”.

Plaja de Xàbia aquest divendres de matí
Plaja de Xàbia aquest divendres de matí / Quico Llobell

El dissabte continuarà l’alerta groga que es manté des de dijous a l’interior de la província de València per pluges i en el litoral sud de València i el nord d'Alacant per precipitacions que poden acumular 60 litres per metre quadrat en dotze hores. A aquesta alerta s’afegirà la del litoral de la província de Castelló i del nord de València per fenòmens costaners, per vent del nord-est i ones de 3 metres.

També et pot interessar

stats