La pluja prevista per a aquest divendres pot fer desaiguar més pantans

Quatre carreteres continuen tallades al trànsit i alguns ports valencians tornen a tancar pel temporal marítim

Les pluges han resultat molt beneficioses per als pantans valencians, cada vegada són més els que desaigüen
Les pluges han resultat molt beneficioses per als pantans valencians, cada vegada són més els que desaigüen / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de març 2022 - 09:30 Actualitzat: 25 de març 2022 - 09:42

Quatre embassaments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, d'Ulldecona, Benaixeve, Escalona i Beniarrés, han començat a desaiguar perquè ja estan al 100% de la capacitat o per damunt del 80%. Aquest divendres pot afegir-se'n un altre, el de Guadalest. I potser no serà l’únic de les pròximes hores perquè aquest divendres continuarà plovent, sobretot a les comarques interiors de la província de València, com ara la Canal de Navarrés, la Ribera Alta o la Vall d’Aiora.

En el cas dels pantans que ja estan desaiguant en cap cas es preveu que causen inundacions aigües avall. En el cas de Beniarrés, ho fa amb un cabal de 8 metres cúbics per segon, una quantitat que podria pràcticament duplicar-se, si cal, en les pròximes hores, com indiquen des de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Aquests pantans que deixen anar les aigües s'afigen a uns altres, com el el Sitjar, Arenós o l'Alcora, que també han obert les comportes els últims dies.  

L’episodi de pluges està més prop d’acabar, potser diumenge de vesprada el territori ja estiga sense precipitacions, però aquest divendres s’espera que un nou front bata el territori i avance de sud a nord.

De fet, a primera hora de la jornada el Baix Segura i el Baix Vinalopó recollien quantitats rellevants i s’espera que al llarg del dia a les comarques interiors de la província de València s’assolisquen més de 60 litres en dotze hores, o fins i tot més, per això l’Agència Estatal de Meteorologia, Aemet, ha decretat l’avís groc per pluges en aquesta zona.

Més vent per a entrar al cap de setmana

També s’espera que el vent continue incrementant-se en les pròximes hores, sobretot en la costa central, i hi haurà temporal marítim.

Quan es tornarà a veure el sol durant unes hores al territori?, és la pregunta que es plantegen molts a hores d’ara, sembla que serà ja diumenge de vesprada, però per poc de temps. Donat que s’acosta a la Comunitat Valenciana una altra borrasca, menys activa que les anteriors, però que pot deixar precipitacions.

Xarxa viària afectada

Mentre això arriba i a causa de les precipitacions de rècord que han caigut els últims dies, en la xarxa viària hi ha quatre carreteres tallades pels efectes de la pluja, que han provocat solsides o tolls d’aigua i en altres huit la circulació està condicionada, segons l’últim informe de la Conselleria de Mobilitat.

Es tracta de la CV-200, que uneix Almedíxer i Aín; la CV-421 de Torís a Xiva, la CV-426 de Bunyol a Collado Umán, a més de la CV-571, que travessa la partida de Vilella al terme d’Alzira.

Pel que fa al trànsit marítim, després d'estar unes hores, les últimes del dijous i les primeres del divendres oberts, el de València ha tornat a tancar pel temporal marítim. Durant l’última setmana els ports valencians han estat tancant de manera intermitent, fins i tot en el mateix dia. 

També et pot interessar

stats