Igualtat obri un nou expedient sancionador a la residència DomusVi d’Alcoi

 De moment, es desconeixen les deficiències que han motivat l'obertura de l'expedient

Residència d'ancians DomusVi d'Alcoi
Residència d'ancians DomusVi d'Alcoi / À Punt NTC

Una inspecció durant la pandèmia a la residència d'ancians DomusVi d'Alcoi ha derivat en un expedient sancionador, que està obert i segueix el tràmit administratiu, segons ha anunciat la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Durant la pandèmia, Igualtat ha fet tres inspeccions a centres, una de les quals amb resultat d'expedient sancionador, mentre que en els altres dos casos les deficiències que s'hi van detectar les van esmenar, i per això es van donar per tancades.

Per ara es desconeixen les deficiències que han motivat l'obertura de l'expedient.

Al novembre de 2020, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va imposar una multa de 40.000 euros a la residència per infracció molt greu de la llei valenciana de serveis socials, per incomplir les ràtios de personal mèdic i de tècnics en activitats socioculturals.

En aquest centre van morir en la primera onada de la pandèmia 73 persones, més de la meitat dels usuaris. La Generalitat està estudiant fórmules per a recuperar-ne la gestió. Segons el Consell, la va adjudicar l’exconseller Rafael Blasco durant 45 anys "sense concurs i sense lliure concurrència".

Oltra ha afirmat que els serveis jurídics de la Generalitat estudien les vies per a recuperar la cessió de la gestió, ja que la legislació actual estableix que aquest tipus de concessions no poden prolongar-se més de quatre anys. Ha qualificat "d’abusiu" el termini adjudicat en afirmar que són "onze legislatures i dues generacions", i ha assegurat que ha d'haver-hi maneres de revertir aquesta concessió.

També et pot interessar

stats