Igualtat crearà una aplicació per a mesurar el temps que dediquem a les tasques domèstiques

Encara que la percepció social és que el repartiment és equitatiu, els estudis afirmen que les dones hi dediquen més de doble d’hores

Una dona, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat crearà una aplicació per a mesurar quant de temps dedica cada persona a les tasques domèstiques amb l'objectiu d’avançar en el repartiment equitatiu d'aquests treballs perquè, segons les últimes xifres, les dones dediquen més del doble d'hores a les tasques de la llar que els homes. 

Després de preguntar al públic sembla que el repartiment equitatiu és una normalitat, però segons defén la secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, els estudis més recents afirmen que les dones inverteixen molt més temps en les tasques domèstiques que els homes. 

Marta Beltrán, de l’associació Adona’t Castelló, afirma que cal invertir esforços per a assegurar-se que la càrrega de les tasques de casa i les cures en general —que és evident que recau en les dones— a poc a poc es vaja igualant. 

Per a aconseguir-ho, el Ministeri d’Igualtat proposa la creació d'una aplicació mòbil que mesure el temps que dedica cada persona a les tasques de la llar, per a comprovar si efectivament el repartiment és equitatiu i, en cas que no ho siga, poder equilibrar-ho. 

La igualtat en els treballs domèstics avança per bon camí, però Beltrán recorda la importància de no acomodar-se en els petits progressos que s’han pogut assolir perquè encara n’hi ha un desequilibri bastant important. 

També et pot interessar

stats