Huit emojis que usem malament

Un emoji val més que mil paraules i ja és difícil expressar-se en les xarxes sense usar-ne cap. Però saps quin és l'origen del Dia Mundial de l'Emoji? Coneixes el significat de tots els emojis?

Dia Mundial de l'Emoji
À Punt NTC
Miguel Ángel Reino @apuntnoticies
17 de juliol 2021 - 08:00 Actualitzat: 17 de juliol 2024 - 12:44

La paraula emoji és japonesa i es compon de 絵 ['e', dibuix] i 文字 ['moji', caràcter]. Les empreses japoneses van ser les primeres a incloure en els buscapersones algunes icones, com la del cor, però fins al 1997 no es va publicar el primer paquet monocromàtic.

Apple va agafar el relleu dels emojis japonesos i per al primer iPhone els va desenvolupar pensant especialment en el mercat japonés. De fet, el Dia Mundial de l'Emoji se celebra cada 17 de juliol perquè és la data que posa en la icona del calendari de la marca nord-americana.

És per això que l'origen de molts dels emojis es basa en la cultura japonesa, però hui en dia algunes d'estes icones s'usen de manera errònia en altres cultures com la nostra. Fem-ne una llista:

La mona que no vol veure, sentir ni parlar

Estos emojis poden ser molt útils, però és possible que no en conegues l'origen. Les tres mones sàvies decoren un temple del segle XVII a Nikko, al nord de Tòquio, i conviden el visitant a no veure, escoltar ni dir el que no és correcte.

Sorpresa o errada?

Si uses estos emojis per a expressar sorpresa o una errada, no els uses correctament. Al Japó, la x significa 'no', 'incorrecte', 'prohibit', i el cercle fa referència a 'sí' , 'correcte'. Així que el significat originari d'estos emojis podria ser, d'un costat, 'no està bé' o 'de cap manera, no vages per ahí', i de l'altre, per a dir que està bé, com 'OK'.

És la torre Eiffel o la torre de Tòquio?

És la torre de Tòquio, encara que a Europa la usem moltes vegades per a representar la torre Eiffel. Inspirada en la francesa, la de la capital japonesa és 8,6 metres més alta i està pintada de blanc i roig segons les regulacions d'aviació. És una antena de telecomunicacions i una de les principals atraccions turístiques de la ciutat.

És un hospital?

No, és un hotel però... no qualsevol hotel. Es tracta d'un love hotel, un allotjament d'estada curta on les parelles poden tindre discreció i intimitat. Al Japó són molt comuns i les seues habitacions poden ser tota una fantasia de llum i color.

És un granissat?

Possiblement ja has tastat el sushi, el ramen, el mochi, el sake, el te verd, el surimi, l'oniguiri, el curri, la tempura o, inclús, el peix globus. Però, coneixes el kakigori? Una muntanyeta de flocs de gel amb xarop de qualsevol sabor, una beguda japonesa molt refrescant.

Pensaves que este és l'emoji del centenari del València CF?

Sí, ho és, però a més pot tindre molts més significats, com l'originari al Japó: si a l'escola et posen cent punts en un examen, és que l'has fet perfecte. El doble subratllat ho confirma.

Les portes japoneses

Els torii són les entrades als temples xintoistes, la religió autòctona japonesa basada en el culte a la naturalesa i als avantpassats. Possiblement, has vist alguna imatge del famós santuari flotant de Miyajima o de l'infinit corredor de FushimiInari, prop de Kyoto.

Torres japoneses
Torres japoneses

I què significa açò?

És molt probable que t'haja passat desapercebut, però esta icona és la que identifica els conductors novells al Japó. Així que ja saps, si vas al Japó i veus un cotxe amb este adhesiu, sigues pacient perquè esta persona encara està aprenent.

També et pot interessar

stats