Huawei presenta un sistema operatiu propi

L'empresa xinesa pretén posicionar-se com una alternativa a Android enmig de la guerra comercial entre la Xina i els EUA.

L'empresa xinesa pretén posicionar-se com una alternativa a Android enmig de la guerra comercial entre la Xina i els EUA.
L'empresa xinesa pretén posicionar-se com una alternativa a Android enmig de la guerra comercial entre la Xina i els EUA. / Mauritz Antin (Efe)

L'empresa tecnològica xinesa Huawei ha presentat un sistema operatiu propi, anomenat HarmonyOS. D'aquesta manera, Huawei opta per una alternativa a l'Android de Google i posa fi a  mesos de rumors i especulacions sobre el futur de l'empresa. 

Les informacions sobre el sistema operatiu propi de Huawei van començar a augmentar el mes de maig passat quan el president dels Estats Units, Donald Trump, va declarar una emergència nacional per a prohibir que les companyies nord-americanes feren negocis amb empreses que suposadament intenten espiar el país i va incloure Huawei en una llista de companyies a les quals es vetava l'accés a la tecnologia dels Estats Units

Com ha explicat el conseller delegat de la divisió de consum de Huawei, Richard Yu, aquest llançament és necessari per a l'empresa xinesa per a afrontar els reptes futurs de l'era de la internet de les coses.

De moment, segons indiquen mitjans especialitzats, el primer dispositiu que funcionarà amb HarmonyOS serà un televisor d'Honor, la segona marca de Huawei.

També et pot interessar

stats