Onze embarassades amb Covid-19 estan ingressades als hospitals valencians, dues d'elles a l'UCI

Sanitat recalca que hi ha hospitalitzacions preventives per a seguir l'evolució de la pacient encara que presente símptomes lleus, sobretot si està en una etapa avançada de la gestació

Onze embarassades amb Covid-19 estan ingressades als hospitals valencians, dues d'elles a l'UCI / À Punt NTC

Onze de les 689 persones que hi ha actualment ingressades en hospitals de la Comunitat Valenciana per coronavirus són dones embarassades i dues d'elles estan a la unitat de cures intensives (UCI), segons les xifres que ha facilitat aquest dijous la Conselleria de Sanitat Universal. 

La mort d'almenys tres dones per complicacions relacionades amb la Covid-19 en l'últim mes i l'increment d'ingressos en l'UCI ha portat els especialistes en ginecologia i obstetrícia a fer una crida a les comunitats autònomes perquè acceleren la vacunació contra el virus. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, expressava aquest dimecres que hi ha preocupació perquè les dones que esperen un nadó poden no estar acudint a les cites de vacunació per por als efectes i insistia en la importància d'immunitzar-se, ja que a Espanya no és obligatori.

Des de la Conselleria de Sanitat recorden que, per protocol, les embarassades poden necessitar hospitalització encara que la Covid-19 es manifeste amb símptomes lleus, en funció de com d'avançada estiga la gestació, per tal que el personal mèdic puga seguir més prop l'evolució de la pacient. Però, en tot cas, ja hi ha evidències científiques que el coronavirus incrementa en un 50% el risc de complicacions durant l'embaràs i que les gestants tenen més possibilitats de contraure un quadre greu de Covid-19 que les que no ho són, segons els Centres per al Control i la Prevenció de les Malalties (CDC) dels Estats Units. 

Les embarassades no van ser incloses en l'estratègia de vacunació espanyola com a grup especial de risc, tot i les peticions de diverses associacions de ginecologia i les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que demanen prioritzar aquest col·lectiu. 

També et pot interessar

stats