Els hospitals valencians tenen 478 persones ingressades, un 20% menys que fa una setmana

La pressió hospitalària es manté dia rere dia a la baixa, amb 138 malalts en vigilància intensiva. 

Evolució de les hospitalitzacions per Covid-19 en 2021
Evolució de les hospitalitzacions per Covid-19 el 2021 / À Punt NTC

Una setmana després de l’entrada en vigor de la nova relaxació de les mesures per contindre l’avanç del coronavirus a la Comunitat Valenciana, amb l’obertura dels gimnasos i l’ampliació dels aforaments en bars i restaurants, pràcticament tots els indicadors epidemiològics continuen baixant, amb una evolució de la pandèmia favorable. Així, i segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal, la pressió hospitalària manté la tendència a la baixa, les notificacions dels contagis diaris comencen a estabilitzar-se i els casos actius continuen caient.

Pel que fa a la situació dels hospitals valencians, hui dia hi ha 478 persones ingressades en planta. Són un 20% menys que fa una setmana, quan hi havia 601 hospitalitzats. Baixa també el nombre de malalts que ocupen un llit en les unitats de cures intensives, ja que en aquests moments hi ha 138 ingressats en vigilància intensiva, 34 menys que dilluns passat. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dilluns 155 contagis en les últimes 24 hores, un registre semblant a la mitjana de casos comunicats en l’última setmana, amb 140 positius diaris. D’aquesta manera, el total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva fins a les 384.243. 

Quant a les defuncions, el departament que dirigeix Ana Barceló ha comunicat 15 morts des de dissabte, unes xifres també molt similars a les de l’última setmana al territori valencià. El total de decessos des del començament de la crisi sanitària és de 7.066 persones. 

L’indicador que sí que continua baixant a bon ritme és el dels casos actius. Hui dia hi ha 3.542 persones malaltes de Covid-19, 241 menys que dijous. Tot i que la davallada s’ha alentit en l’última setmana, el nombre de casos actius no ha parat de baixar des que es registrara el pic màxim de positius el 27 de gener, quan hi havia 72.036 malalts de coronavirus. 

Només 14 residències tenen algun cas de coronavirus

Segons l’última actualització de Sanitat Universal, catorze residències de persones majors tenen algun cas positiu de coronavirus, només un 4% dels centres a la Comunitat Valenciana. Aquesta xifra contrasta amb els pitjors moments viscuts durant la tercera onada a mitjans de gener, quan van arribar a haver-hi 195 geriàtrics amb algun resident contagiat. 

També et pot interessar

stats