L'interior de la restauració i els gimnasos tornen a obrir amb un terç d'aforament

Aquest dilluns entra en vigor la flexibilització d'agunes de les mesures per a frenar els contagis de Covid-19, que s'allargaran fins al 12 d'abril.

Les terrasses obriran al 100% de l'ocupació
Les terrasses obriran al 100% dre capacitat / À Punt NTC
15 de març 2021 - 06:30

El descens de la incidència acumulada de Covid-19 al territori valencià ha tingut com a principal conseqüència una flexibilització de les restriccions. Així, tal com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns entra en vigor la nova resolució de la Conselleria de Sanitat Universal fins al 12 d'abril.

Marta Galindo
Marta Galindo / Restriccions davant la Covid-19 en vigor a partir del 15 de març

Encara que algunes de les mesures anteriors es mantenen, com ara el toc de queda a les deu de la nit, la limitació de les reunions en domicilis al nucli de convivència o el tancament perimetral autonòmic, hi ha quatre novetats principals:

  • Els bars i restaurants tornen a obrir els espais interiors amb un aforament màxim d'un terç i les terrasses l'amplien fins al cent per cent. Tanmateix, es manté la limitació de quatre persones per taula tant a l'interior com a l'exterior així com l'horari de tancament a les sis de la vesprada, una mesura que pretén evitar el popular tardeo amb vista a les festes de Sant Josep i Pasqua.
  • Aquest també serà el primer dia en què obrin els gimnasos, poliesportius, pavellons, piscines i altres instal·lacions esportives interiors, que estaven tancats des del 21 de gener, amb un terç d'aforament i en grups de quatre persones. Amb horari fins a les 20 hores.
  • Es reprenen les activitats d'oci educatiu a les ludoteques i els centres d'oci juvenil en grups de deu i amb un terç d'aforament.
  • S'augmenta a un terç l'aforament per a cerimònies com ara bodes, batejos o vetlatoris. Es permetran grups de vint persones com a màxim a l'aire lliure i quinze en espais tancats.

També et pot interessar

stats