Com han canviat els hàbits de consum d’alcohol de la joventut?

Després de la pandèmia, beuen més i begudes de més graduació

Nous hàbits de consum d'alcohol

El quaranta per cent dels joves del País Valencià reconeix haver fet botellot durant la pandèmia segons xifres de l'últim estudi de l'Institut de la Joventut. 

Més d’un any sense paelles universitàries, festivals ni festes de poble, i amb les discoteques i locals d’oci nocturn tancats. La pandèmia ha posat fi a les festes multitudinàries que duraven fins a la matinada i les restriccions en horaris i mobilitat han modificat els hàbits de consum d’alcohol de la joventut.

L’Estudi de Joventut de la Comunitat Valenciana 2020 ha posat de manifest que el consum d'alcohol ha disminuït especialment entre els menors de quinze a trenta anys, però quasi la meitat reconeix que ha participat en botellots.

Els locals tancats fins fa no res, el toc de queda o la por de les multes en quedades privades han traslladat els llocs de consum als parcs o davant d'un ordinador mentre es fa una videotrucada amb més gent. A més, es beu més ràpidament i amb begudes de més graduació, tot amb l’objectiu d’emborratxar-se és ràpid perquè els efectes de l’alcohol es dissipen abans de l’hora de tornada a casa.

Totes aquestes pràctiques tenen efectes agressius sobre el cos dels més joves que fan que no es desenvolupen amb normalitat precisament en una etapa crucial per al creixement. A més, pot produir problemes d’agressivitat i violència, ha explicat a À Punt el metge de família Antonio Domingo. 

A més, la coordinadora de prevenció d'addiccions de Projecte Home, Amor Fernández, alerta que aquests canvis d’hàbits estan conduint al fet que es patisquen comes etílics a casa i que s'incrementen les trucades a urgències relacionades amb la ingesta desmesurada d’alcohol. 

De moment encara és una incògnita si quan arribe la fi de l’estat d’alarma el 9 de maig es mantindran aquests nous hàbits de consum d’alcohol o es tornarà als antics. 

També et pot interessar

stats