Hackegen el web de l’Ajuntament de Xixona

L’atac informàtic impedeix celebrar l’últim ple i fer gestions a través de la plataforma municipal 

Façana de l'Ajuntament de Xixona
Façana de l'Ajuntament de Xixona / Facebook Ajuntament de Xixona

Els hackers han tornat aquest dilluns a un altre ajuntament valencià. En aquest cas han bloquejat la xarxa de l’Ajuntament de Xixona (Alacantí), la qual cosa impedeix  als usuaris fer tràmits en línia i fins i tot ha obligat a suspendre el ple, perquè els regidors no podien accedir a la documentació d'allò que es tramitava. 

Tot i que l’atac al web municipal es va produir fa uns dies, i que els fets s’han denunciat davant la Guàrdia Civil, encara no s’ha pogut restablir el servei, com ha admés l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, qui qualificava de “greu” l’atac. Per a solucionar aquest bloqueig, el consistori xixonenc ha demanat la col·laboració del servei de delinqüència informàtica de la Generalitat. 

Inicialment, sembla que l'atac s'emmarca en una acció de sabotatge i es descarta el robatori de dades particulars.

De moment, aquesta acció de pirateria informàtica ha obligat a ajornar el ple municipal ordinari, que s’havia de realitzar per via telemàtica, el dijous passat, perquè els regidors no podien accedir als expedients. L'alcaldessa ha indicat que, si la incidència se soluciona, aquesta sessió plenària es podrà celebrar aquest pròxim dijous.

El bloqueig també ha paralitzat de moment l'oficina virtual municipal de Xixona i la recepció d'assumptes a través del registre telemàtic, encara que sí que es continuen rebent correus electrònics i també és possible el tràmit d'assumptes de manera presencial.

"És un problema greu que ens costarà temps i diners, però a l'ajuntament continuem treballant", ha recalcat l’alcaldessa. El consistori insta el veïnat que necessite fer algun tràmit municipal a telefonar a l’ajuntament o bé a contactar amb el consistori a través de les xarxes socials i per WhatsApp.

Precedent a Castelló de la Plana i Carcaixent

El de Xixona és almenys el tercer ajuntament valencià que pateix un atac cibernètic en els últims mesos. L’Ajuntament de Castelló de la Plana en va patir un d’aquestes característiques el 30 de març, i posteriorment els pirates informàtics van publicar milers d’arxius que havien obtingut a través d’aquest delicte. 

Uns mesos abans, l’Ajuntament de Carcaixent també va patir un atac per part d’un pirata, el qual va segrestar la xarxa del consistori i fins i tot va demanar un rescat per a alliberar les dades que havia aconseguit.

També et pot interessar

stats