El 017 serà el número gratuït d'ajuda en matèria de ciberseguretat

Resoldrà dubtes o consultes sobre atacs a equips, privacitat i ús segur i responsable d'internet i de la tecnologia.

El telèfon 017 resoldrà dubtes sobre ciberseguretat, privacitat i ús segur d'internet i de la tecnologia
El telèfon 017 resoldrà dubtes sobre ciberseguretat, privacitat i ús segur d'internet i de la tecnologia / Michael Geiger (Unsplash)

El número 017 centralitzarà el servei d'atenció ciutadana gratuïta en qüestions de ciberseguretat, i també serà accessible a través de l'enviament de missatges curts de text i multimèdia. Aquest número curt substituirà el 900 116 117 que utilitza ara l'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) per a prestar el servei, amb l'objectiu que siga més fàcil de recordar per la ciutadania.

Telefonant a aquest número, d'àmbit nacional i confidencial, es podran exposar dubtes o consultes sobre ciberseguretat, privacitat, confiança digital i ús segur i responsable d'internet i de la tecnologia, segons la resolució del passat 4 d'octubre de la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital que publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Encara està pendent que es designe l'operador que s'encarregarà de gestionar les telefonades al 017, catalogat d'interés social i que previsiblement estarà operatiu cada dia de nou del matí a nou de la nit.

La iniciativa compta amb el vistiplau de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència, que ha apuntat que el fet que puga utilitzar-se mitjançant missatges facilita una ràpida difusió al públic d'informació en cas d'un incident o una amenaça en ciberseguretat.

També et pot interessar

stats