La Guàrdia Civil veu "poc probable" que la mare dels xiquets de Godella els matara sense adonar-se'n el pare

El cap de la investigació assenyala que la casa és massa menuda perquè no se n'assabentara el progenitor, que ha traslladat a la dona tota la responsabilitat

En el fons de la imatge el pare dels xiquets, Gabriel Carvajal, per a qui es demana 50 anys de presó
En el fons de la imatge el pare dels xiquets, Gabriel Carvajal, per a qui es demana 50 anys de presó / À Punt NTC

L'agent del grup d'homicidis de la Guàrdia Civil que ha liderat la investigació pel doble parricidi de Godella (l'Horta Nord) considera "poc probable" que "un dels dos progenitors matara els xiquets sense que l'altre ho sabera", ateses les dimensions de la casa on es va produir el crim. El testimoni compromet la versió del pare de les víctimes (de tres anys i cinc mesos) que va traslladar tota la responsabilitat del doble homicidi a la mare.

"Si ella va traure als xiquets de la casa i els va matar, ens sembla complex que ell no se n'adonara, perquè la casa és xicoteta, hi ha escassos o nuls sorolls en la zona", ha explicat l'agent en la quarta sessió del juí. Creu que el xiquet major va ser assassinat a pocs metres de la casa, on trobaren restes de sang.

El cap d'homicidis ha destacat que els agents es van sorprendre de la fredor i tranquil·litat del pare en el moment en què el fills i la dona estaven desapareguts. "Ens va parlar que havia estudiat els maies, i havia adquirit tècniques de relaxació. No mostrava tristesa", ha explicat.

També ha posat l'accent la paranoia en què vivien els pares, que estaven convençuts que una secta volia segrestar els fills. Segons ha constatat, de l'anàlisi del telèfon del pare es va poder saber que en els dies previs al crim havia realitzat cerques sobre sectes pedòfiles, el principi actiu de l'Atarax –un ansiolític amb efecte antihistamínic i sedant–, el desplaçament astral o l'assumpció de la Mare de Déu.

"Ell donava per fet que els xiquets estaven morts, encara que no va dir que els havia matat Maria. A última hora li va caure una llàgrima i aprofitàrem per a preguntar-li que si la seua companya els haguera fet alguna cosa on podrien estar, i ens va assenyalar un arbre, una garrofera, com a única referència", ha explicat l'agent.

L'investigador també ha explicat que l'acusat els va dir que "que el seu fill Amiel era segrestat a les nits i que "per a esquivar l'acció de la secta, feien banys purificadors". Tanmateix no els va mencionar els suposats abusos que pensava que rebia el xiquet, que comentava al seu entorn.

"La mare va reconéixer que en despertar-se va trobar els xiquets morts"

El responsable d'homicidis de la Guàrdia Civil també ha explicat que, després d'hores de preguntes i de cerques, la mare, Maria, "va reconéixer que en despertar-se va trobar als xiquets morts i que, per por que els acusaren, ella mateixa els va enterrar". "Ens va dir el lloc. Vam moure l'arena superficial i vam trobar els cossos, que presentaven fractures cranials clarament visibles", ha relatat.

La Fiscalia demana per a Gabriel 50 anys de presó i per a Maria l'internament en un centre psiquiàtric durant un màxim de 25 anys, per patir esquizofrènia i tindre alterades les facultats que en farien possible la imputació.

També et pot interessar

stats