El parricidi de Godella, a punt de ser jutjat dos anys després

Aquest diumenge es compleixen dos anys del doble assassinat d'un xiquet de 3 anys i mig i una bebé de cinc mesos, suposadament a les mans dels seus pares.

Un vehicle de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu
Un vehicle de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

Aquest diumenge es compleixen dos anys d'un crim impactant: el doble assassinat d'un xiquet de tres anys i mig i una bebé de només cinc mesos suposadament a les mans dels pares, de 25 i 27 anys, en un xalet que havien ocupat al municipi de Godella (Horta Nord). Els dos van ser assassinats, presumiblement, a colps amb un objecte contundent.

Els fets, que establirà un jurat a partir del 31 de maig, es van produir el 14 de març del 2019, quan primer es va donar per desapareguts els menors i després els van trobat morts i enterrats a prop de l'habitatge. Nou hores després la mare va ser trobada nua i oculta en un bidó i va confessar on estaven els fills. Els cossos van ser soterrats en dos fosses, l'una a vora 75 metres de la casa que ocupava la família de manera il·legal, i l'altra a 150 metres.

Anàlisis mèdiques de la mare

En els dies posteriors a aquest succés, la mare va ser objecte de diverses anàlisis mèdiques per a tractar de determinar si patia alguna malaltia mental. Almenys dos informes psiquiàtrics van determinar que pateix esquizofrènia paranoide. En l'informe remés al jutjat pel grup d'homicidis de la Guàrdia Civil es va trobar sang del fill major a la jaqueta que vestia la mare. L'informe no parla de sang dels menors a les robes del pare, que també es troba en presó preventiva per aquest cas.

Els fets descrits són, segons el ministeri públic, constitutius de dos delictes d'assassinat, dels quals són autors materials els pares dels menors, amb l'agreujant de parentiu però, en el cas de la mare, amb l'eximent completa d'anomalia psíquica. Per això, únicament demana pena de presó (de 50 anys, 25 per cada delicte) per al pare, mentre que per a la mare reclama l'internament en un centre especialitzat pel mateix període, amb un màxim de compliment de 40 anys.

El fiscal creu que la parella "tenia i compartia creences misticoreligioses, que havien aprés i interioritzat" i que concretament creien en la regressió, en la purificació de les ànimes mitjançant els banys d'aigua i en el renaixement de les ànimes després de la mort.

També et pot interessar

stats